Jaro útočí!

Jak jsem slibovala, tak článek o jaře je zde. Jelikož je pro mne a Rozárku jaro jedno z nejtěžších období, tak mnohým z vás můžeme poradit a pomoct.

Rozárka, jakožto alergik, muchař a po-zimě-velká-chlupatá-koule, má s jarem velké potíže. Když se nejdřívě zaměřím na "chlupatou kouli", tak se mi velmi osvědčila věcička nazývaná "Slick´N Easy", která mi už druhým rokem pomáhá s vylínáním mé ultrachlupaté kuličky, která líná už od začátku nového roku vždy až po konec jara. Tato "krychlička" ale nevystačí tak úplně, vždy Rozárce kupuju speciální tablety na hezké přelínání, nebo vystačí i obyčejné lněnné semínko (obsažené v některých pamlscích, v granulích či jako samostatný přídavek do krmiva). A chlupy šup pryč! To třeba zabírá na naše koně a za pokus to opravdu stojí.

Když pokročím dále od tématu "línání", se kterým máme všichni problém, tak na jaře s výskytem všeho otravného svinstva, pardon tedy hmyzu (ale uznejme, pro nás koňáky je to jen svinstvo, jelikož nás to otravuje čtyřikrát tolik a co teprv naše chlupaté zlatíčka). Rozárka to slízla na plné čáře a je to tudíž velký muchař. Masky, repelenty, česnek, deky... A stále nám nic nepomáhalo. masky a deky skončí velmi rychle rozcupované, repelenty a česnek nezabírají dlouho. Do toho se přidala i alergie. Nám se vyplatilo řešení, které není tak finančně nákladné a je opravdu účinné. Hmyzí bodnutí se namaže Calciovkou z lékárny (která je výborná na všelijaké ekzémy, bodnutí, suchá kůžička, vypelichané místečka,...) a jako opatření každodenně podávám homeopatika. jsou to takové maličké bílé kuličky - granulky, které lze výborně ukrýt do mrkve či jablka (ale co si budem povídat, Rozka je takový žrout, že je shltá i z nastavené dlaně, jen tak). Tyto homeopatika jsou k dispozici v lékárně a jsou vhodné i pro koně co alergii třeba nemají, ale jsou velcí muchaři - kůň se přestane škrábat a bodnutí tolik nenatéká atd. Takové homeopatika se nazývají LEDUM PALUSTRE. Rozárka je k tomu ještě právě i silný alergik, a tak máme ještě druhé homeopatika v zásobě, které podáváme jen v případě velkého podráždění (jednou nám celá otekla a bodnutí měla hodně zduřelé), tak máme i HISTAMINUM.

S jarem přichází mnoho komplikací, ale vždy jdou nějak vyřešit a takhle řeším ty naše. Pokud vás zajímají více homeopatika, tak mi klidně napište a poradím vám.

To by bylo z toho kratšího článku na přání a snad možná někdo tyto typy využije :)